Ingredients:
- 500gr entre sardina i seitó
- 1 ceba
- 2 fulles de llorer
- 1 pastanaga grossa
- 300 ml oli oliva aprox.
- uns 20 grans de pebre negre
- 1 cullerada de pebre vermell
- 5 alls sense pelar
- 60 ml de vi blanc
- 100ml de vinagre de Jerez
Preparació:
- Un cop net el peix i salat i enfarinat, fregir en oli ben calent perquè quedi cruixent per fora i tendre per dins. Reservar.
- Colar l’oli perque no quedin rastres de farina i en un recipient de fang a poder ser, coure la ceba en juliana, la pastanaga a rodanxes , els 5 alls , el llorer i el pebre negre.
- Quan la ceba comenci a transparentar, afegir el vi i deixar reduir l’acohol.
- Després incorporar el vinagre i coure a foc no molt fort uns 15 ‘
- Apagar el foc i posar el peix que quedi cobert. Deixar refredar i a la nevera 24 hores. Estarà llest per consumir i es conserva molt bé.
També es pot fer de pollastre, conill , verat…
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada