dimarts, 12 d’octubre del 2021

Sardines en escabetx






  Ingredients:

- 500gr entre sardina i seitó 

- 1 ceba 

- 2 fulles de llorer

- 1 pastanaga grossa

- 300 ml oli oliva aprox.

- uns 20 grans de pebre negre

- 1 cullerada de pebre vermell 

- 5 alls sense pelar

- 60 ml de vi blanc 

- 100ml de vinagre de Jerez

Preparació:

- Un cop net el peix i salat i enfarinat, fregir en oli ben calent perquè quedi cruixent per fora i tendre per dins. Reservar. 




- Colar l’oli perque no quedin rastres de farina i en un recipient de fang a poder ser, coure la ceba en juliana, la pastanaga a rodanxes , els 5 alls , el llorer i el pebre negre. 



- Quan la ceba comenci a transparentar, afegir el vi i deixar reduir l’acohol. 

- Després incorporar el vinagre i coure a foc no molt fort uns 15 ‘


- Apagar el foc i posar el peix que quedi cobert. Deixar refredar i a la nevera 24 hores. Estarà llest per consumir i es conserva molt bé. 

També es pot fer de pollastre, conill , verat…



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada