diumenge, 29 de desembre del 2013

GOFRES



El Gofre, del francés Gaufre, és semblant a una galeta cruixent que es cuina entremig de dues planxes calentes. Té una aparença enreixada , resultat de la forma del motlle. Es pot acompanyar amb xocolata, mel, gelat o sirop d'auró i es serveixen calents.
La pasta és semblant a la crepe però més densa.
 A París ens en vam fer un fart de menjar-ne per esmorzar i aqui a Barcelona amb la gofrera-sanvitxera del Lidl surten d'allò més bons!!!!

Gràcies a la recepta de Thepinkcakefactory ja que després de mirar-ne moltes aquesta és la que s'ajusta més a la recepta original!

Ingredientes (8 gofres):

- 60 gr de mantega
- 250 gr de farina
- 1 sobre de llevat tipus Royal
- 2 ous
- 200 ml de llet
- 60 gr de sucre
- 50 ml d'aigua

Preparació:

- Desfer la mantega al microones i deixar refredar.
- En un bol barrejar la farina, el sucre i el llevat.
- Afegir els ous i remenar. Jo ho faig amb la batedora elèctrica de barilles perquè costa de remenar.
- De mica en mica afegir la llet.
- Incorporar la mantega desfeta i seguir barrejant.
- Finalment hi afegim l'aigua. No ha de quedar cap grumoll.
- Deixar reposar a la nevera un mím de 30'. Es pot deixar d'un dia per l'altre.
- Posar la pasta a les plaques( unes tres cullerades per placa) i coure uns minuts.



- Servir calents


2 comentaris:

  1. He demanat una gofrera per reis, o sigui que em guardo la recepta per estrenar-la el matí màgic!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Nuria aixo es Farina no? 250 gr de mantega diguem que el fare ;) petonets

    ResponElimina