diumenge, 10 de maig del 2020
Pizza amb repòs
Aquesta pizza la pots començar a fer al migdia per tenir-la pel sopar.
Ingredients:
- 400 gr de farina panificable
- 100 gr de semolina (si no en teniu, tot farina)
- 10 gr de sal
- 5 gr de llevat fresc o 1’5 gr de sec
- 335 gr d’aigua
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva.
Preparació:
- Barrejar les farines i l’aigua i deixar reposar en un bol tapat uns 40’ . Aqui fara el procés d’autolisi on la farina s’hidratarà.
- Afegir el llevat i la sal. Mirar si esta molt seca la massa (això depén de la farina) i encara es pot afegir 10-20gr d’aigua.
- Amassa 3-4 minuts i deixar reposar 15’ tapat dins del bol.
- Ara es el moment d’afegir l’oli.
- Amassar 3-4 minut i deixar reposar 15’ més.
- un cop ha passat aquest temps, posar en un tuper untat amb jna mica d’oli . Tapar i deixar que es reactivi. Seran uns 30-40’ . Entremig li fas un plec a la massa.
- Quan sortin bombolletes al cul del tuper ( d evegaded segons temperatura a mi m’ha tardat 1hora i mitja), es posa a la nevera.
- calcula quan la vulguis fer i preescalfa el teu forn dalt i baix a uns 200graus, ambuna safata al terra del forn.
- Treu la massa per que s’atemperi. Es fan dos , tres o quatre boles (segons les pizzes que es vulguin fer) i es deixen uns 20’ tapades.
- per fer la pizza posar paper de forn untat amb oli (la massa rellisca mes) i estirarla amb els dits. Si costa, deixar reposar 5’ perquè es relaxi i tornar a estirar.
- posar ingredients al gust
- passar a la safata, pedra o planxa per per la pizza (que ja estarà calenta dins del forn) i deixar uns minuts perquè es faci d’abaix. Despres pujar la safata i es farà de dalt.
- en forns potents no tardara mes de 8’ pero en el meu que es vell, tarda en total uns 20’
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada