dimarts, 21 de febrer de 2012

MESURES DE PLATS PER A UNA PERSONA



Aquestes mesures son aproximades i poden variar en funció del que mengi cadascú

100 gr d'arròs , si és per a paella o amanida d'arròs

40 gr d'arròs si és per a sopa

75 gr de pasta com a primer plat (macarrons, ...)

30 gr de pasta per a sopa (maravilla, sémola,...)

250 gr de patates com a primer plat

150 gr de patates fregides com acompanyament

100 o 150 gr de carn de vadella

150 o 200 gr de carn de xai, de peix en filets.

200 o 250 gr de peix amb cap

100 gr de llegums (mongetes, cigrons...)

Amb les verdures, és molt dificil donar mesures ja que depen del tipus de verdura que sigui, però s'acostuma a comptar uns 250- 300 gr en cru.

10 comentaris:

  1. Moltes gracies, molt clar i concret.
    Agraida

    ResponSuprimeix
  2. molt útils els teus consells ,un dubte :el llegum es amb cru ? per cec que cuit es el doble,potser 100 si es cru será poc ?

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola!
      Pensa que molta gent compte menys i tot(80 gr). El llegum com la pasta i l’arros un cop esta cuit és el doble. A casa per 5 persones per fer les llenties estofades jo comoto 500gr i perfecte. Si vols que en sobrin afegeix una mica mes!!! Segons el que mengeu

      Suprimeix