Ingredients:
- 500g de farina de tot ús
- 150g de massa mare
- 280g d’aigua
- 10g de sal
- 2 gr de llevat fresc per ajudar a la massa mare que era molt jove. Si es llevat sec de forner posar 0’5 gr.
Preparació:
- Barrejar la farina i l’aigua i fer un reps d’uns 20’ (es l’autolisi que es quan s’hidrata la farina).
-Afegir la massa mare , la sal i el llevat i fer uns plecs. Deixar reposar 30’ . Tornar a fer 4-5 plecs i descansar. Aixi 4 vegades( 2 hores)
- Posar en un recipient i deixar llevar 1 hora i mitja . Preescalfar el forn amb la cocotte dins a temperatura molt alta (uns 250 graus).
Un cop ha llevat fins doblar el volum el passem al marbre i fem uns plecs com un farcell o allargat. Aixo segons el recipient.
En compte de no cremar-nos, treure la cocotte (tambe pot ser de piresx o d’acer inoxidable) i posar el pa dins. Tapar i deixar 25’ al forn . Despres treure la tapa , baixar a uns 210 i deixar coure uns 25’ mes. Treure del recipient i coure 10’ sobre la reixa del forn. Apagar i deixar-lo 15’ amb la porta mig oberta.
La resta igual!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada