El veritable xarop d'auró prové de Canadà i del nord dels Estats Units, especialment de Nova Anglaterra i l'estat de Nova York. La majoria dels aurons poden ser utilitzats per extreure'ls la sàvia i fabricar el xarop. Degut a la seva importància econòmica, l'auró és un emblema de Canadà, i el seu full està representada a la bandera canadenca.
Atès que el processament del xarop d'auró és casolà, el xarop d'auró pur és bastant car a comparació dels altres que son imitacions.
A Amèrica del Nord, el xarop d'auró i les seves imitacions artificials són els preferits per creps, gofres i tortitas.
El podeu trobar a grans magatzems, tendes especialitzades o herbolaris ja que s'utilitza com a substitut de la mel.
Si utlitzeu l'original, tot i que és més car notareu la diferència.
Ingredients (per un Bundt de 25cm)
- 200 gr de mantequilla
- 100 gr de sucre moreno
- 2 ous
- 280 gr de farina
- 2 culleradetes de llevat en pols tipus Royal
- 2 culleradetes de llevat en pols tipus Royal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 1/2 culleradeta de sal
- 125 ml de xarop d'auró (sirope de arce)
- 125 ml de xarop d'auró (sirope de arce)
- 250 gr de nata fresca
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla
Recordeu que les mides de les culleres són les americanes
Preparació ( en la Kitchend Aid):
- Preescalfar el forn a uns 175 º.
- Tamitzar la farina, el bicarbonat, el llevat quimic i la sal i reservar.
- Batre amb la pala la mantequilla i el sucre fins que blanquegi (uns 3' a velocitat mitja)
- Afegir els ous un a un integrant bé el primer abans d'afegir el segón. Fer-ho a velocitat baixa.
- Incorporar l'extracte de vainilla i xarop d'auró i batre uns segons.
- A velocitat baixa afegir un terç de la barreja de la farina i batre. Afegir la meitat de la nata fresca i continuar alternant els ingredients acabant amb la farina.
- Abocar aquesta barreja en el motlle bundt que teníem preparat untat amb mantequilla o amb spray antiadherent i allisar la superfície.
- Enfornar aproximadament uns 45-50 minuts, o fins que al punxar veiem que està cuit.
- Deixar refredar en el motlle sobre una reixeta 10 minuts.
- Passat aquest temps desemmotllar i deixar refredar totalment cap per a baix sobre una reixeta.
- Tamitzar la farina, el bicarbonat, el llevat quimic i la sal i reservar.
- Batre amb la pala la mantequilla i el sucre fins que blanquegi (uns 3' a velocitat mitja)
- Afegir els ous un a un integrant bé el primer abans d'afegir el segón. Fer-ho a velocitat baixa.
- Incorporar l'extracte de vainilla i xarop d'auró i batre uns segons.
- A velocitat baixa afegir un terç de la barreja de la farina i batre. Afegir la meitat de la nata fresca i continuar alternant els ingredients acabant amb la farina.
- Abocar aquesta barreja en el motlle bundt que teníem preparat untat amb mantequilla o amb spray antiadherent i allisar la superfície.
- Enfornar aproximadament uns 45-50 minuts, o fins que al punxar veiem que està cuit.
- Deixar refredar en el motlle sobre una reixeta 10 minuts.
- Passat aquest temps desemmotllar i deixar refredar totalment cap per a baix sobre una reixeta.
Preciós! I ha de ser espectacularment bo...jo el vaig provar, per primera vegada, a Nova York, amb les famoses tortitas de l'esmorzar..i després vaig descobrir que moltes receptes americanes en porten! Petons!
ResponEliminaEl gust es delicios i molt esponjos! A mi m'encanta amb els gofres!!!
Elimina