Vull compartir amb vosaltres una de les millors receptes de la meva mare. La seva olor impregnava tota la casa i tots desitjavem menjar-ne!!! Fins i tot en repartia entre alguns veins!!!!
Sempre m'ha det molt de respecte fer-la ja que no volia trair els meus records!!!
Però ahir diumenge em vaig decidir a fer-la amb i el resultat ha estat una escudella deliciosa, tot i que mai serà la de la mama.
Ingredients:
- 1 cua de porc o orella (jo he posat orella)
- 1 os d'espinada
. 1 tros de gallina
- 1 os de pernil (jo no l'he posat)
- 2 patates
- 2 tasses d'arròs
- 2 tasses de fideus gruixuts
- 200 gr de cigrons cuits
- 3 o 4 fulles de col
- sal
Pel sofregit:
- 2 tomàquets
- 50 gr de cansalada ibèrica
- 1 ceba petita
- una mica d'àpit
- 1 pastilla d'avecrem
Per la pilota:
-1/2 kg de carn picada de vadella i porc
- 1 ou
- pa ratllat
- sal
Preparació:
- En una olla gran i plena d'aigua, fer bullir els ossos i la gallina uns 3/4 d'hora.
- De mentres, preparar el sofregit:
- daurar la ceba ratllada o tallada molt petita.
- tirar la cansalada tallada
- afegir el tomàquet ratllat i l'àpit a trossets.
- Desfer la pastilla en el sofregit.
Acabar de fer i reservar.
- Un cop ha passat 3/4 d'hora, afegir a l'olla, la col i les patates tallades i el sofregit sense gens d'oli. Deixar 1/2 hora més.
- Tirar l'arròs, els fideus, la sal i els cigrons i deixar bullir 10' més. Controlar l'aigua per si s'evapora.
- Per últim incorporar la botifarra i la pilota feta abans. Deixar 10' més.
Com fer la pilota: barrejar la carn picada amb l'ou i la sal i afegir pa ratllat fins que quedi compacte. Es pot posar all i julivert si es vol.
Quan l'escudella està feta es pot desossar la gallina dins la sopa.
Una escudella de les de tota la vida! A casa en som fanàtics de l'escudella i el que més m'agrada del bullit és la butifarra negra!!!
ResponEliminaSiiii esta deliciosa i m'ha portat a la meva infantesa!
EliminaUna abraçada!
Quina pinta bonica!!!!
ResponEliminaProbaré a fer-la aquest Nadal
Una abraçada
Jose
No t'arrepentiras!!! Ptons
EliminaOhh... es un dels plats de la mare que més trobo a faltar... Petons!
ResponEliminaJa som dos!!!!
EliminaUna abraçada
És llarga de fer però val la pena. Que bé que t'ha quedat!
ResponEliminaGracies!!! I bonissima! Ptons
EliminaQué bona que és.. gairebé sento la flaire que atravesa la pantalla.
ResponElimina