dimarts, 21 de maig del 2013

WHOOPIE PIES



El pastis Whoopie és un pastis nord-americà considerat una galeta o pastís. Es fa de dues peces en forma de pastís de xocolata, o de vegades pastís de carbassa, amb una crema dolça o un glacejat intercalat entre ells.
La història es remonta a Nova Anglaterra i de la tradició Amish de Pensilvania i cada vegada són  més venuts al llarg d'Estats Units. Si es venen com a pastissos tenen tamany d'hamburguesa i s'acostumen a menjar acompanyats d'un got de llet.
D'acord als historiadors d'aliments, les dones Amish enfornaven aquests postres (coneguts llavors com hucklebucks) i els col · locaven en carmanyoles per als agricultors. Quan els agricultors veien els pastissos, cridaven "Whoopie!" .
Es pensa que els originals pastissos Whoopie podrien ser fets de restes de massa per al pastís.

Després de mirar moltes receptes he optat per la de http://cocidodesopa.blogspot.com.es/. amb algunes variacions.

Ingredients (per uns 30-35):

Per la massa:

- 280 gr de farina
- 50 gr de cacao en pols sense sucre  tipus Valor.

- 1 culleradeta de bicarbonat.
- 1/a culleradeta de sal
- 100 gr de mantequilla a trossets.
- 200 gr de sucre moreno.
- 1 ou
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 250 ml de buttermilk ( és un producte làctic més líquid que la crema de llet i més àcida. S'utilitza en pastissos, sopes... per donar esponjositat i potenciar el sabor. Encara no el venen a molts llocs i si no s'utilitza de forma continuada es pot fer a casa

Per la cobertura:

- 60 gr de mantequilla a temperatura ambient
- 225 gr de formatge Philadelphia
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- 200 gr de sucre glas

Per el buttermilk o sèrum de llet:

- 250 ml de llet
- 1/2 cullerada de suc de llimona

Preparació:

- Abans de tot, elaborar el buttermilk posant la llimona a la llet i deixar-la 15' fins que s'utilitzi.
- Precalentar el forn a 180ºC dalt i baix.
- En un recipient barrejar la farina, el cacao, el bicarbonat i la sal.



- En un altre recipient batre la mantega i el sucre moreno (jo ho he fet amb l'estimada KA), fins que quedi una pasta homogènia.












- Afegir l'ou i l'extracte de vainilla i barrejar. Incorporar la meitat del buttermilk i seguim barrejant.
- Ara hi posem la meitat de la barreja de sòlids i barregem. Afegir la resta de buttermilk, seguir barrejant i per últim la resta de la farina.












- Posar la massa en una mànega pastissera i posar pasta del tamany d'una nou  i separades, perquè crèixent.  A mida que he anat fent fornades m'han quedat millor.
Son com petits brioxets. Han de quedar una mica "abultadets" i esponjosos. Amb 7' de forn hi ha hagut prou!











- Treure del forn i deixar refredar. Posar en el plat quan ja son freds  perquè no s'engantxin.



 
- Fer la cobertura, barrejant tots els ingredients i deixar a la nevera fins que s'utilitzi.













- Posar crema a un dels brioxets amb una petita espátula i cobrir amb l'altre. Queden uns petits sándwiches (ja que estem fent un postre americà...)










8 comentaris:

  1. Ui!! Quines ganes de provar-ne un d'aquests pastissets, que tovets i bons que tenen que ser!!! :P

    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mooolt i potser encara millors d'un dia per l'altre!!!!

      Elimina
  2. oh que bones! En vaig fer unes de semblants però de carbassa i van quedar estupendes. I són molt fàcils de fer, oi? Petons!

    ResponElimina
  3. Núria, aquesta recepta fa temps que la tinc pendent! Fins i tot vaig fer un curset de macarons i whoopies! Veient aquests teus tan fantàstics, m'hagi de posar les piles, ja!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden esplendids!!! Son esponjosos i no cal posar massa farcit perque no embafin!!!!

      Elimina
  4. Pues tienen muy buena pinta, no me extraña que gritaran yupi al verlas... Un besote.

    ResponElimina