dilluns, 20 de maig del 2013
COCA DE FORNER
En un article del Jordi Morera a Cultura del Pa, vaig veure aquesta recepta base, que amb petites variacions serveix, també, per fer una pizza o coques de vidre. Us deixo l'enllaç.
http://blogs.cuina.cat/culturadelpa/2012/11/03/massa-multiusos-coca-de-forner-de-vidre-pizzes/
Ingredients:
- 500 gr de farina blanca
- 100 gr de sal
- 10 gr de llevat premsat o 4 gr de llevat sec
- 200 gr d'aigua
- 100 gr d'oli d'oliva
Preparació
- En un bol barregem tots els ingredients sòlids fins que quedi una massa homogènia.
- Afegir els líquids a poc a poc, barrejant amb la ma. Amb un parell de minuts hi ha prou.
- Tapar amb paper film i deixar reposar la massa uns 30' dins del bol, perquè s'auto-hidrati i sigui millor pastar-la.
- Un cop ha reposat, pastar la massa fins que estigui llisa i una mica elástica.
- Tornar a tapar amb paper film i deixar reposar 1 hora.
- Passat el temps fer els barrots plans, aixafar i marcar amb els dits. Pintar amb oli d'oliva i sucre.
- Coure uns 10' en el forn precalentat a dalt i baix a uns 200ºC.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Aquesta és una de les grans receptes que tinc pendent!!! La coca de sucre trobo que és una de les millors del món, i amb aquesta recepta espero que no se'm resisteixi! A tu t'ha quedat genial! Una abraçada!
ResponEliminaSiii pero l'has de tenir al orn fins que sembli que es pot cremar, sino queda crua!
Elimina