Ingredients:
- 90 gr de llet sencera
- 40 gr de sucre
- 60 gr de mantequilla a temperatura ambient
- 20 gr de llevat fresc (he utilitzat la del Mercadona)
- 2 ous mitjans
- 300 gr de farina de força
- 5 gr de sal (un polsim)
- 1 ou per pintar els brioixos
Preparació:
- En un bol posar la llet tèbia, el sucre i la mantequilla i remoure amb un batedor de varetes.
- Afegir el llevat i els ous batuts i remoure.
- En un altre bol, posar la farina i la sal i al mig posar tots els líquids i barrejar amb una espàtula.
- Un cop barrejat, amassar fins que quedi una massa elàstica i una mica enganxosa. Deixar en un recipient pintat amb oli en un lloc que no faci fred i deixar, tapat, un parell d'hores fins que dobli el volum.
- Un cop a passat el temps, amassar una mica més i estirar la pasta per poder tallar vbocins d'uns 40 gr. Fer una bola i posar en una safata de forn amb paper sulfuritzat. Deixar que llevin una hora més. Doblaran el volum.
- De mentres encendre el forn a 180ºC-200ºC
- Passada l'hora, fer un tall a cada brioix, pintar amb l'ou batut i posar una mica de sucre mullat amb aigua per sobre.
- Posar al forn uns 10'. Si a mitja cocció veieu que es doren massa, tapar amb una mica de paper de plata.
Jo aquesta vegada, he fet la massa amb la thermomix
2. Afegir el llevat i els ous i barrejar 5'' a V 6
3. Incorporar la meitat de la farina i barrejar 5'' a V 6
En la foto de la dreta fia una hora que era tapada i a la dreta ja ha pujat del tot.
T'han quedat preciosos!!! I ensucrats pinten fantàstics!!! Una abraçada
ResponElimina