Aquestes quantitats sempre seran aproximades. S'haurà de tenir en compte la importància del plat dins el menú, els seus complements, la manera de preparar-lo i la seva presentació ( tallat, sencer...) i sempre...la gana dels comensals.
Segons el producte parlarem de si el pes és en brut (sense pelar o amb òs).
AUS I CAÇA CARNS AMB ÒS
ànec(brut) ----400 gr xai, bou, porc i vadella---de 250 a 300 gr oca (brut)-----400 gr
pollastre (brut)----300 gr
conill (brut)-----de 300 a 350 gr
llebre (brut)---- de 250 a 300 gr
VERDURES FRESQUES (en brut) CARNS SENSE ÒS
espàrrecs---400 gr xai, bou, porc, vadella---- 170 gr
pastanagues--200 gr filet de bou i de vadella-----200 gr espinacs---350 gr
mongeta tendre---de 200 a 250 gr
pèsols----de 200 a 250 gr
patates---200 gr
enciam----200 gr
LLEGUMS PEIXOS I CRUSTACIS
mongetes-----50 gr peixos-----de 150 a 180 gr
llenties-----60 gr llagosta(brut) ----400 gr
cigrons---60 gr llamàntol(brut)----400 gr
tot tipus de pasta-----50 gr
arròs--------40 gr
per veure si funciona
ResponElimina