Aquestes croquetes ja les feia la meva mare aprofitant la carn del caldo i jo les faig igual. Podriem dir que és una receta d'aprofitament.
Ingredients:
- carn del caldo (pollastre, gallina, carn de vadella)
- 1/2 o 1 ceba segons la quantitat de carn
- llet
- farina
- sal i pebre
- nou moscada
Per fer les croquetes:
- ou
- pa ratllat
- oli
Preparació:
- Ratllar la ceba i daurar en una paella amb oli.
- Afegir la carn triturada. El punt del triturat dependrà dels gustos de cadascú.
- Coure tot plegat i afegir un parell de cullerades de farina i coure perquè no quedi crua.
- Afegir la llet (un rajolí), sal, pebre i nou moscada i anar remenant, fins que quedi una pasta que ella sola es desenganxa de la paella.
Penseu, que aquesta beixamel es fa a ull, perquè depen molt de la quantitat de carn que posis. Si veieu que al posar la llet està massa líquida, doncs afegir una mica de farina.
Heu d'anar probant i paciència si no queda bé la primera vegada. Aixo si, no tireu grans quantitats de cop, tot de mica en mica.
- Deixar refredar i guardar a la nevera en la mateixa paella. És millor fer-les l'endemà.
- Per fer les croquetes, agagar un pessic, donar-li forma i passar per ou batut i pa ratllat.
- Coure en oli calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada