Per a tu mama, que cada any per Sant Josep, teniem la crema catalana a taula
Ingredients:
1/2 litre de llet
3 o 4 rovells d'ou
125 gr de sucre
una branca de canyella
15 gr de fècula (Maizena)
pell d'una llimona
Preparació:
Fer bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
Posar els rovells i el sucre en un cassó. Barrejar amb una espàtula o cullera de fusta i afegir la fècula desfeta amb una mica de llet freda i sense grumoll. Remenar.
Afegir una mica de llet bullint. Un cop barrejada aquesta mica, acabar de posar tota la llet i remoure contínuament amb un batedor de varetes.
Seguir remenant fins que torni a arrencar a bullir i treure ràpidament del foc.REmoure uns segons més i posar en el recipient on es servirà deixant-la refredar del tot.
Es pot cremar una mica abans de servir (uns 15 minuts) amb sucre i amb un ferro especial per a cremes.
Es pot servir guarnida amb la canyella i la pell de llimona, amb neules, maduixes...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada