Ingredients:
1 pernil de porc (preferentment l'espatlla, surt molt més sucosa),
• 2 cabeces d'all,
• oli d'oliva,
• sal i pebre negre acabat de moldre,
• 2 gots de brandi,
• 2 gots d'Oporto,
• 2 litres de brou de carn.
Preparació:
Escalfeu el forn a màxima potència. Salpebrar el pernil abundantment i posar oli d’oliva per sobre, amb les mans. Posar-lo en una font gran de forn, amb una mica més d'oli i els grans d'all, sense pelar.
Posar al forn durant 15-20 minuts, fins que comenci a daurar-se. Regar amb els licors i amb brou, que haurà d'estar molt calent.
Baixar la temperatura a 175 º C i tenir durant 1 1/2 hora aproximadament, regant de tant en tant amb brou (4 vegades més) i amb els propis sucs.
Estarà fet quan en introduir una agulla, el líquid que surti sigui de color clar. Si surt rosat, necessitarà més temps.
Treure del forn, disposar el pernil en una altra font i cobrir-lo amb paper d'alumini per mantenir-lo calent. Passar la salsa per un colador gran sobre un cassó, prement els alls amb una cullera de fusta.
Barrejar i lligar, si es vol, amb una mica de fècula. Mantenir calent.
Servir acompanyat de la salsa, puré de patata, de poma i chutney de tomàquet
Aquest pernil és com li ha quedat a la Núria !!! Molt bé!!!
Quina il.lusió veure el nostre pernil!!!
ResponEliminaUff quina pinta més bona... aquest dissabte vull fer-lo , només volia preguntar si es deixa macerar en 24 hores prèviament a la cocció, ja que la peça es d'un tamany considerable... ? Moltes gràcies
ResponElimina