Arròs (uns 80-100 gr per persona)
Peix per l’arròs: gambes, escamarlans, cloïsses, musclos, sèpia i calamar)
1 Tomàquet ratllat
2 alls
Brou de peix
Pebre vermell
Oli,
sal,
Preparació:
Escalfar l’oli en una paella i coure la sèpia (amb la melsa) i el calamar tallat petit. Afegir el tomàquet ratllat i els alls tallats petits. Sofregir i anar en compte per que salta molt.
Un cop fet el sofregit afegir l’arròs i el brou calent(la quantitat inicial ha de ser el doble que la d’arròs. Salpebrar.
Vigilar durant la cocció si l’arròs es beu tot el líquid: afegir-ne més i tornar a provar de sal.
Deixar coure uns 10 minuts i afegir el peix net i les closques ja netes, bullides i obertes. Deixar coure 5 minuts més, apagar el foc i deixar reposar tapada abans de servir.
Per fer el brou: en una olla, posar el peix de roca i algun cap i espines de lluç i rap i fregir amb una ceba i un tomàquet tallats a trossos, sal i una fulla de llorer. Afegir aigua i deixar bullir uns 30 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada