divendres, 23 de setembre del 2011

CAPÓ FARCIT DE NADAL


Ingredients:



1 capó de 5-6 kg

4 botifarres

300 gr de salsitxes

300 gr  bacon

300 gr pinyons

400 gr de prunes sense ós

Llard

Sal i pebre


Conyac o bourbon

Caldo de carn

Guarniment: cebes petites glacejades i patates angleses


Preparació:

Preparar el farcit: En una cassola amb oli, i una mica de llard, fregir les salsitxes, botifarres i bacon tallat a trossos petits. Un cop fet tirar el conyac i flamejar. Deixar reduir i afegir les prunes i els pinyons. Reservar.

Untar el capó amb llard i salpebrar. Farcir i cosir. Lligar les potes per que quedi ben posat.

Escalfar el forn a uns 200 graus i quan estigui força calent posar el capó amb una mica d’oli.

Després d’una hora aproximadament se li dona la volta i es va regant amb el seu propi suc i el caldo que s’ha tirat a mitja cocció. Se li tira també una mica de bourbon

Quan està a punt, afegir a la cassola la resta de farcit que ha quedat.

Per fer les cebes glacejades, s’han de comprar molt petites. Pelar-les i caramel·litzar-les amb mantequilla i sucre- Han de quedar de color daurat i toves.
Per fer les patates angleses, utilitzar les que venen pelades i envasades al buit, Passar-les per una paella amb una mica de mantega. Salar i posar una mica de julivert per sobre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada