dissabte, 4 de gener de 2014

HOJALDRINAS


Las Hojaldrinas és un pastisset molt típic de Nadal amb un lleuger gust a taronja i amb una textura de pasta de full. Després de veure diferents receptes, al final he decidit seguir la de Con sabor a canela. Cal dir, que han tingut un èxit estrepitós!

Ingredients:

- 400 gr de farina
- 200 gr de llard (manteca de cerdo)
- 50 ml de suc de taronja (mireu que les taronges siguin dolces)
- 50 mñ de vi dolç
- la pell ratllada d'una taronja gran
- sucre glaç

Preparació:

-  Barrejar la farina amb tots els ingredients menys el sucre glaç.


- Fer la massa fins que tingui una textura elàstica i embolicada amb paper film, deixar tota la nit a la nevera

 - Al dia següent, pre escalfar el forn a uns 200ºC. Estirar la massa amb el rodet entre dos fulls de paper de forn perquè sigui més fàcil. Que tingui un gruix d'1 cm aproximadament.



-  Fer uns quadrats  amb un ganivet afilat i posar a la safata de forn a sobre de paper sulfuritzat per evitar que s'enganxin.


- Posar les hojaldrines de 20 a 30' segons el forn. Per comprovar si estan fetes, en podeu treure una i partir-la per la meitat.


- Passat el temps, treure del forn i deixar refredar. Passar-les per sucre glaç i llestes per menjar.
Si els hi poseu el sucre quan encara son calentes, agafaran un color groguenc i molt lleig.
Es conserven forces dies tapades amb paper d'alumini.





2 comentaris:

  1. Oi que són boníssimes Núria??? A casa van agradar també moltíssim!!! Petons!

    ResponElimina
  2. M'agraden molt i no n'he fet mai. M'apunto la recepta i encara que no siguin festes de Nadal... també ouc, nooooo???? ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina