divendres, 4 d’octubre de 2013

MELMELADA DE FIGUES




Feia molt de temps que tenia ganes de fer melmelada de figues.
La veritat, és que m'encanta fer melmelades. Com es va caramelitzant la fruita, l'olor que desprèn, com canvia de color....
Finalment, gràcies a les figueres de la Tonis he pogut fer-la.











Ingredients:

- 1kg i mig de figues
- 750 gr de sucre (blanc o moreno). Com tenia 3kg vaig fer meitat i meitat.
- 1 branca de canyella
- 1 llimona

Preparació:

- Rentar molt bé les figues, treure la punta i partir en dos.


- Posar en un recipient, amb el sucre i deixar a la nevera un minim de 12 h perquè la fruita vagi treient el seu propi suc.

- Posar en un recipient a foc suau, les figues amb el sucre, la branca de canyella i una llimona pelada i partida en quatre. Anar treient l'escuma que fa quan comenci a bullir














- Després d'uns 20' aproximadament, treure la canyella i triturar. Deixar coure uns 15' més.


- Comprovar la textura de la melmelada posant-ne una mica en un plat amb aigua freda. Si no s'escampa, està al punt. Penseu que quan es refreda encara espessa una mica més.


- Si la voleu posar en pots i fer el buit mireu com fer conserves casolanes

7 comentaris:

  1. Aquesta és la meva melmelada preferida, Núria! Veig que ja en tindràs un bon rebost!

    ResponElimina
  2. Aquesta me l'apunto i la faig aquest diumenge sí o sí! Que tinc moltes figues i m'encanta la melmelada, així que m'anirà perfecte! ;)

    Molts petons guapa!

    ResponElimina
  3. El meu company de feina, que té una figuera, diu que dilluns me'n porta, o sigui que hauré de seguir al peu de la lletra aquesta fantàstica recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un honor quebla facis!!! T'encantara!!! Si son molt dolces posa menys sucre. Ptons

      Elimina
  4. Boníssima, Núria, a casa també n'hem fet. El pas a pas està ben explicat! I ara tindrem figues tot l'any, oi? petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii es una manera de menjar figues tot l'any!

      Elimina