dijous, 23 de maig de 2013

QUICHE LORRAINE



Ingredients:

Per la pasta brisa:
- 300 gr de farina
- 125 gr de mantequilla
- 70 gr d'aigua
- 1 culleradeta de café de sal
- 1 culleradeta de café de sucre

Pel farcit:
- 150 gr de bacon o pernil dolç
- 150 gr de formatge ratllat emmental
- 250 gr de llet
- 30 gr de mantequilla
- 30 gr de farina
- 1 culleradeta d'oli
- 3 ous
- 50 gr de nata líquida
- sal i pebre

Preparació:

Tot i que jo he preparat la massa amb la thermomix també es pot fer de manera tradicional.

Fer la pasta brisa:

- Posar tots els ingredients per fer la massa i programar 15'' a V 6. De manera tradicional, barrejar amb les mans
- Fer una bola i deixar tapada amb paper film 1 hora.

- Pre calentar el forn a 180ºC dalt i baix

Preparar el farcit:
- Tallar petit el bacon i reservar.


- Fer una beixamel amb la farina, la llet, la mantequilla, l'oli i una mica de pebre. Amb la TH son 4' a temperatura 90ºC i V 3.








- Un cop feta, afegir el formatge ratllat, els ous i batre uns segons energicament.
- Per últim, afegir la nata i remenar.
- Reservar


- Estirar la massa amb el curro i folrar un motlle. Punxar amb una forquilla


- Posar al forn uns 8' o 10'


 
- Treure del forn.
- Posar el bacon tallat petit i després la beixamel amb la resta d'ingredients barrejats.





- Coure uns 20'.


4 comentaris:

  1. Boníssima aquesta quiche, t'ha quedat fabulosa!!!

    Petons!!

    ResponElimina
  2. Núria t'ha quedat fantàstica, i amb la pasta brisa casolana i tot! Això és de 10!!!! Una abraçada!

    ResponElimina