dimecres, 15 de maig de 2013

CROISSANTS (recepta d'en Xavier Barriga)



Ingredients:

- 500 gr de farina de repostería
- 10 gr de sal
- 40 gr de sucre
- 250 ml d'aigua
- 25 gr de llevat prensat
- 280 gr de mantequilla per fer el plegat
- 1 ou per pintar els croissants
- sal

Preparació_:

Tot i que es pot realizar a ma, és molt més fácil fer-ho amb una pastadora. jo he fet servir la KA.
- Pastar tots els ingredients exceptuants la mantequilla  pel plegat i el llevat
- Al final del procés incorporar el llevat amb una mica d'aigua freda perquè es desfaci millor.
- Anar pastant fins que quedi una massa fina i suau al tacte.
- Fer una bola, tapar amb un drap i deixar reposar a temperatura ambient 30'.
- Passat aquest temps, estirar la massa amb un curró i fer un rectangle. Posar en una safata i tapat amb paper film deixar a la nevera dos hores mínim.
Jo la vaig deixar tota la nit per comoditat, ja que vaig fer els croissants pel matí següent.
- Després de pesar, estirar la mantequilla pel plegat (jo ho he fet entre dos papers sulfuritzats), i fer un rectangle mes petit que el de la pasta. Deixar a la nevera fins el moments de fer els plegats.
Començar els plegats.











1. Incorporar la mantequilla posant al mig i doblegant la part dreta cap al mig, i despres l'esquerra sobre la primera.

2- Fer el primer plegat. Estirar amb el curro i doblegar part dreta al mig i part esquerra perque es toquin. Tapar amb paper film i deixar a la nevera 30'.



















3. Aixi farem dos plegats mes i descansant  cada vegada 30' a la nevera,  exceptuant l'ultima vegada que es deixarà  1 hora mínim.

4. Cada vegada que es treu de la nevera, s'estira amb el curró deixant el pleg a sota i es torna a fer el següent plegat.

Ara farem els croissants


- Estirar la massa amb un curró amb un gruix de 1/2 cm.


- Fer triangles amb un tall a la base









- Enrotllar i donar forma.





- Posar en una safata de forn que estarà escalfat a uns 170ºC dalt i baix.
- Pintar amb ou batut i deixar reposar fins que doblin el volum aproximadament. Tornar a pintar d'ou i enfornar uns 14-15'


- Abans de posar les safates es pot fer la proba amb un croissant, per veure quan tarda a fer-se. Així veurem si la temperatura es correcta o és massa alta i es cou per fora, quedant cru per dins.






 
 
 

12 comentaris:

  1. Decididament necessito algun dels llibres d'en Xavier Barriga ja!!! quins croissants, mmm!!!
    I si tens un momentet... tens un regalet al nostre blog! cuinantentrellibres.blogspot.com.es ;)

    ResponElimina
  2. Ep! T'han quedat molt bons, Núria! I has aconseguit l'objectiu de fer-te la pasta de full del Barriga! Ahir també vaig fer pastetes barriga, ja les publicaré... boníssims, els croissants!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure les pastetes!!!! En Xavier Barriga te unes receptes bonissimes!!!

      Elimina
  3. Jo tinc el llibre de Magdalenes d'en Xavier Barriga! I veient aquests croissants també m'hauré de comprar el de Brioixeria!!

    ResponElimina
  4. T'han quedat genials!!! Ja veig que la KA, a casa teva, també treu fum! A més d'una gran cuinera, ara ets una flequera genial! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Caram noia! Jo perquè no puc menjar ni gluten ni lactosa, però si no et demanaa que em convidessis! :)

    ResponElimina
  6. Finalment caure en la temptacio i em comprare el llibre. T'han quedat genials

    ResponElimina
  7. Molt bona pinta. El llibre del Xavier és molt xuli

    ResponElimina
  8. Siiii, gracies! Ara el següent serà fer pa!

    ResponElimina