dilluns, 20 de maig de 2013

COCA DE FORNER



En un article del Jordi Morera a Cultura del Pa, vaig veure aquesta recepta base, que amb petites variacions serveix, també, per fer una pizza o coques de vidre. Us deixo l'enllaç.

http://blogs.cuina.cat/culturadelpa/2012/11/03/massa-multiusos-coca-de-forner-de-vidre-pizzes/

Ingredients:

- 500 gr de farina blanca
- 100 gr de sal
- 10 gr de llevat premsat o 4 gr de llevat sec
- 200 gr d'aigua
- 100 gr d'oli d'oliva

Preparació

- En un bol barregem tots els ingredients sòlids fins que quedi una massa homogènia.

- Afegir els líquids a poc a poc, barrejant amb la ma. Amb un parell de minuts hi ha prou.










- Tapar amb paper film i deixar reposar la massa uns 30' dins del bol, perquè s'auto-hidrati i sigui millor pastar-la.















- Un cop ha reposat, pastar la massa fins que estigui llisa i una mica elástica.










- Tornar a tapar amb paper film i deixar reposar 1 hora.

- Passat el temps fer els barrots plans, aixafar i marcar amb els dits. Pintar amb oli d'oliva i sucre.












- Coure uns 10' en el forn precalentat a dalt i baix a uns 200ºC.

2 comentaris:

  1. Aquesta és una de les grans receptes que tinc pendent!!! La coca de sucre trobo que és una de les millors del món, i amb aquesta recepta espero que no se'm resisteixi! A tu t'ha quedat genial! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii pero l'has de tenir al orn fins que sembli que es pot cremar, sino queda crua!

      Elimina