divendres, 29 de març de 2013

COCA DE IOGURT d'en XAVIER BARRIGA




En Xavier Barriga és un reconegut flequer i pastisser de Barcelona. Aquesta recepta és d'un dels seus llibres i us puc dir que és una delícia tal i com explica la recepta, fer-la i evidentment tastar-la.

Ingredients:

- 150 gr d'ou (uns 3 ous mitjans)
. 200 gr de sucre
- 230 gr de farina fluixa
- 5 gr de llevat tipus Royal
- 1 yogurt de llimona (jo l'he posat natural)
- 75 ml d'oli d'oliva
- ratlladura d'una llimona i d'una taronja
- canyella en pols
-un polsim de sal

Preparació:

- Batre els ous  i el sucre a la batedora uns 15'. Jo ho he fet a la thermomix a V3.
- Afegir el iogurt i seguir batent.




- Incorporar la farina i el llevat un cop tamissada. Batre.







- Afegir la pell de la llimona i la taronja, la sal i la canyella. Batre i abocar l'oli molt lentament. Batre uns dos minuts més.


- Escalfar el forn dalt i baix a uns 180ºC i deixar la massa a la nevera uns 25' perquè agafi cosistència.
- En un motlle amb paper sulfuritzat, abocar la barreja, tirar sucre per sobre i al forn. En el meu cas va estar uns 13',`però ja sabeu que això dependrà del forn.

















Aquesta coca es pot decorar amb gotes de xocolata, pinyons... abans de posar al forn.

ACLARIMENT

 En Xavier explica que un ou mitjà fa uns 60 gr, on 10gr son de
closca. Per tant, quan en una recepta, es parla de quantitat d'ou, s'ha
de pesar l'ou un cop treta la closca.

2 comentaris:

  1. Núria, està clar que el receptari d'en Xavier Barriga és fantàstic, i que tu saps portar a terme les seves receptes a la perfecció...Una de les meves properes adquisicions serà el seu darrer llibre...t'hauré de consultar si tinc algun dubte!!!! Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  2. Qué jugoso te ha quedado, tendré que robártelo para el desayuno... Me encanta. UN besote.

    ResponElimina