Ingredients (12 muffins):
- 100 gr de formatge emmental ratllat
- 250 gr de bacon
- 1 ceba mitjana
- 3 cullerades d'oli d'oliva 0'4ºC
- 1 iogurt grec
- 40 gr de mantequilla fosa
- 1 cullaradeta de sal
- pebre negre
- 140 gr de farina
- 1 culleradeta (de café) de llevat tipus Royal
- 1/4 de culleradeta de bicarbonat
- formatge parmesà per posar per sobre
Preparació:
- Sofregir la ceba tallada petita o ratllada en l'oli calent i reservar.
- En un bol barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.
- En un altre bol, batre l'ou, el iogurt i la mantequilla fosa. Afegir el formatge, el bacon talladet petit, la ceba i salpebrar.
- Afegir a aquesta barreja la farina, el llevat i el bicarbonat i remenar.
- Repartir la pasta en els muffins, posar una mica de parmesà per sobre i fornejar uns 20' dalt i baix.
A mitja cocció els vaig tapar amb paper de plata perquè no es cremessin.
Jo he preparat la barreja amb la thermomix.
- Escalfar el forn a 200ºC
- Picar el bacon 3'' a V4 i reservar.
- Tallar la ceba a trossos i picar uns 10'' a V4. Afegir l'oli i sofregir uns 10' a V1 i a 100ºC.
- Afegir l'ou, la mantequilla fosa i el iogurt i barrejar uns segons a V3
- Incorporar el formatge, el bacon, la sal i el pebre. Barrejar 10'' a V3.
- Per últim afegir la farina, el llevat, el bicarbonat i barrejar a V3'1/2 fent anar i venir.
- Repartir la pasta en els muffins, posar una mica de parmesà per sobre i fornejar uns 20' dalt i baix.
A mitja cocció els vaig tapar amb paper de plata perquè no es cremessin
Els faré ben aviat!!!! Qué requetebons que han d'estar!!! Una abraçada Núria!
ResponEliminaFa poc que vaig provar magdalenes salades i em van encantar, i aquests muffins, amb aquesta combinació d'ingredients, no serien menys, tenen una pinta fabulosa!
ResponEliminaUna abraçada i bona setmana!