- 500 gr de farina de força
- 3 ous
- 125 ml d’aigua
- 25 gr de llevat fresc o 5 gr de seca.
- 15 gr de llet en pols . Si no en teniu substituiu la llet en pols i l’aigua per 125 ml de llet. Jo ho he substituit
- 1 cullaradeta de cafe amb llet de mel
- 50 gr de mantequilla
- 1 cullaradeta de cafe amb llet de sal
- 75 gr de sucre
Preparació:
- en un bol barrejar l’aigua o llet amb el llevat. Remenar i deixar uns 20’ perquè s’activi. Farà bombolles.
- en un altre bol posar la farina, fer un per volcà i afegir els ous, el liquid amb el llevat i remenar(sense integrar la farina), incorporar el sucre i remenar, despres la mel i la mantega. Remenar tot. Per últim afegir la sal.
- amassar fins que quedi llisa la massa i posar en un bol amb oli i tapat en paper film. En jna dis hores pijarà en funció de la temperatura. Ha de doblar aprox. Jo jo he fet amb la KA i es mes rapid. Sino has d’amassar uns 10’
- desgassificar la massa i fer boles d’uns 30gr. Posar en una safata de forn amb oli o mantega perquè no s’enganxin i deixar fermentar uns 30’ mes.
- Pintar amb ou batuts i posar al forn a 190 graus amb vapor dalt i baix. Si no en teniu, poseu un recipient amb aigua a la part baixa del forn. En uns 12’ estaran fets.
- deixar refredar en una reixa.
Basada en una recepta de Fueho Loco
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada