dilluns, 3 d’abril del 2023

Brioxets

 



Ingredients (per uns 30 brioxets)

- 500 gr de farina de força

- 3 ous

- 125 ml d’aigua 

- 25 gr de llevat fresc o 5 gr de seca. 

- 15 gr de llet en pols . Si no en teniu substituiu la llet en pols i l’aigua per 125 ml de llet. Jo ho he substituit

- 1 cullaradeta de cafe amb llet de mel 

- 50 gr de mantequilla

- 1 cullaradeta de cafe amb llet de sal

- 75 gr de sucre

Preparació:

- en un bol barrejar l’aigua o llet amb el llevat. Remenar i deixar uns 20’ perquè s’activi. Farà bombolles. 

- en un altre bol posar la farina, fer un per volcà i afegir els ous, el liquid amb el llevat i remenar(sense integrar la farina), incorporar el sucre i remenar, despres la mel i la mantega. Remenar tot. Per últim afegir la sal. 

- amassar fins que quedi llisa la massa i posar en un bol amb oli i tapat en paper film. En jna dis hores pijarà en funció de la temperatura. Ha de doblar aprox. Jo jo he fet amb la KA i es mes rapid. Sino has d’amassar uns 10’ 

- desgassificar la massa i fer boles d’uns 30gr. Posar en una safata de forn amb oli o mantega perquè no s’enganxin i deixar fermentar uns 30’ mes. 

- Pintar amb ou batuts i  posar al forn a 190 graus amb vapor dalt i baix. Si no en teniu, poseu un  recipient amb aigua a la part baixa del forn. En uns 12’ estaran fets. 

- deixar refredar en una reixa. 

Basada en una recepta  de Fueho Loco 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada