Les madeleines és un pastisset francés molt semblant a la magdalena. La diferència està en que es fan amb mantequilla i no oli d'oliva i en uns motlles en forma de conxa.
"Els orígens històrics de la madeleine
estan en disputa, i Larousse Gastronomique relaciona dues versions
contradictòries de la invenció d'aquestes. Una història posa els orígens de la
madeleine en Jean Avicia , el "mestre de pasta choux ", que
treballava com xef de rebosteria per al príncep Talleyrand . Avicia es diu que
va inventar la Madeleine al segle XIX per enfornar pastissets en motlles en
forma de conxa. Un altre relat suposa els orígens de la madeleine molt
anterior, en la dècada de 1700, quan van ser suposadament fetes en la ciutat de Commercy a Lorraine , després
popularitzades a Versalles i després a París per Stanislas Leczinski , rei de
Polònia".
Sigui quin sigui l¡origen estan delicioses
quedant cruixents per fora i esponjoses per dins. Aquesta recepta és el blog
Mis dulces preferidos però em queda pendent fer la de la pastisseria Ladurée de
Paris i una de la Julia Child
Ingredients: (unes 18)
- 90 gr de farina
- 5 gr de llevat tipus Royal (una culleradeta
de postre)
- 60 gr de sucre
- 2 ous grans
- 100 gr de mantequilla derretida
- 1 culleradeta d'essencia de vainilla
- sucre glaç
Preparació:
- Escalfar el forn dalt i baix a uns 180ºC
- Fondre la mantequilla i reservar. Es pot fer
al microones controlant els temps perque no es cremi.
-Batre els ous amb el sucre uns 5'. En el meu
cas ho he fet amb la KA
- Barrejar la farina i el
llevat tamitzats.
- Afegir la farina a la
barreja dels ous i el sucre amb una espàtula.
- Incorporar la mantequilla.
- Emplenar els motlles untats previament amb mantequilla, spray
antiadherent.
. - Posar al forn uns 12' i un cop fredes posar el sucre glaç per
sobre.
A mi m'encanten...jo vaig fer la recepta de la pastisseria Ladureé i van resultar espectaculars!!! Aquestes teves pinten genial! Qui en tingués un parell! Petons!
ResponElimina