Ingredients (per a 5 persones)
- 500 gr d'arròs. (jo poso uns 100 gr per persona)
- 600 gr de pollastre tallat petit
- 600 gr de costella de porc
- 1 pebrot vermell
- 1 porro
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets vermells de pera
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre negre
- pebre vermell
- colorant
- 2 alls i julivert
- oli
- 1 got de vi blanc
- 1 calamar
- 2 gambes (segons els gustos dels comensals)
- 2 escamarlans (segons els gustos dels comensals)
- un grapat de musclos
- un grapat de petxines
- carcassa de pollastre pel caldo o aigua i una pastilla d'avecrem
Preparació:
- Abans de començar fer un caldo de pollastre amb una carcassa o escalfar aigua sola ala que se li pot afegir una pastilla d'avecrem o simplement sal.
- En una paellera posar l'oli i quan estigui calent sofregir la carn de porc i el pollastre.
- De mentres, tallar ben petit, el porro, i els pebrots. Posem porro, perque la ceba estova el gra d'arròs.
- Un cop sofregida la carn treure i reservar.
- Afegir el calamar tallat, el tomàquet ratllat i el got de vi blanc perque es faci el calamar.
- Sofregir-ho tot molt bé i esperar a que el vi s'evapori.
- Llavors incorporar la carn i l'arròs. Tirar el pebre vermell i el colorant (no en excés) i remenar.
- Afegir el caldo calent ( el doble que d'arròs. En aquest cas 1 litre) i el peix.
- Triturar amb el turmix l'all, el julivert i una mica d'oli i tirar per sobre.
- Deixar coure de 15 a 18'.
Això és una senyora paella...i per un regiment! Petons!
ResponElimina