dilluns, 21 d’abril del 2014

COQUETES DE SANTA TERESA (TORRIJAS)


Les rostes de Santa Teresa, també anomenades torradetes, llesquetes en ou o coquetes de Santa Teresa, són una de les menges de la cuina d'aprofitament. És millor menjar-les acabades de fer però també són bones fredes.
Apareixen ja documentades al segle XV, esmentades per Juan de l'Alzina: «miel y muchos huevos para hacer torrijas», pel que sembla com a plat indicat per a la recuperació de parteres.

La "torrija" era al començament del segle XX molt habitual en les tavernes de Madrid i es servia amb gots de vi (xatos)

La seva associació a la quaresma potser degut a la necessitat d'aprofitament del pa sobrant, que, durant el temps en què no es podia menjar carn, era menys consumit, tot i que les famílies elaboraven la mateixa quantitat.


Feia molts anys qur no en feia. Després de mirar diferents variants de com fer la croquetes de Sta Teresa i perque no recordava bé com les feia la mare, al final he decidit seguir la recepta de la Marta de Pebre i xocolata. I el gust m'ha portat a l'infantesa. Moltes gràcies.

Ingredients:

- 1 barra del dia abans
1 litre de llet
- 2 ous
- 1 branca de canyella
- la pell d'una llimona
- oli de girasol per fregir
- sucre 
- canyella en pols


Preparació:

- Posar a bullir la llet amb la branca de canyella i la pell de la llimona tallada sencera. Quan arrenqui el bull, apagar el foc i deixar infusionar 1/2 hora.

- Tallar les llesques no molt gruixudes i posar en una safata i napar amb la llet.

- Deixar 15' fins que s'hagin begut tot el líquid.

- Escalfar oli en una paella. 
- Sucar les llesques amb ou batut i fregir.

- Deixar escòrrer en un plat amb paper absorvent.


- Quan encara estan calentes passar per una barreja amb sucre i canyella en pols.












- Deixar refredar una mica i menjar. Fredes també son bones.



4 comentaris:

  1. Delicioses, Núria! Són calòriques però un vici! Hem estat per Castella i allà cada dia en mengen per esmorzar. Petons!

    ResponElimina
  2. Jo també les faig així: estan boníssimes!.

    ResponElimina
  3. Que buenas y muy esponjosasss.Besos y buenas noches.

    ResponElimina
  4. Les adoro...ara mateix te'n manllevava una bona ració!!! Petons!

    ResponElimina