diumenge, 16 de febrer del 2014

PA DE PESSIC EN MOTLLE DE BUNDT



Quin nom més estrany, direu!
Aquest pa de pessic l'he trobat a The Pink Factory. La veritat és que val la pena fer-lo i que vagi passant de boca en boca perque és un núvol fet pa de pessic.

Però aqui no acaba tot! Encara no havia aconseguit fer un bundt amb el motlle que em van portar els reis i aquest ha estat el moment. Ha quedat deliciós amb les seves formes, no s'ha trencat... i ara sols cal assaborir-lo amb un café amb llet o xocolata desfeta!

Ingredients:

- 4 ous
- 200 gr de farina
- 200 gr de sucre (per batre amb els rovells)
- 125 gr de sucre per batre amb les clares)
- 250 ml de llet
- 250 ml d'oli d'oliva
- la pell d'una llimona ratllada
- un sobre de llevat Royal

Preparació:

- Pre escalfar el forn dalt i baix a uns 170ºC
- Separar les clares dels rovells.

- Batre  els rovells amb el sucre i la pell de la llimona ratllada.












- Afegir l'oli i la llet fins que quedi ben incorporat.


- En un altre bol, tamissem la farina i el Royal.
- Afegir la barreja de secs als ous batuts a poc a poc i sense batre en excés.


- En un recipient muntar les clares a punt de neu i a mig muntar afegir el sucre a poc  a poc.




- Incorporar les clares a la massa anterior amb una espàtula i amb moviments de dins cap a fora en dues o tres vegades.













- Abocar en un motlle d'uns 22cm. Aqui és on entra el meu meravellós bundt. Posar al forn.
Jo al principi l'he posat sols amb el foc d'abaix i així ha estat uns 40'. Anava pujant i es movia com un flam. Després he posat dalt i baix i l'he tapat amb un paper. En uns 20' més estava fet. L'he destapat i s'ha torrat una mica per sobre, uns 5'. Com sempre, dependrà del forn.
Això si, no deixeu de vigilar. Mireu i punxeu cada 10' per controlar-lo bé!


I aqui teniu el resultat





1 comentari: