Quan vaig decidir fer aquesta recepta no pensav que tinria tan d'èxit ni que estarien tan exquisites. queden molt tendres, gens seques i amb un gust agredolç... Us les recomano! Pensareu que esteu fent una barbacoa en algun lloc d'Atlanta.....
Jo vaig començar a fer les costelles molt de mati, per poder deixar-les al forn ja fetes i acabar-les al migdia amb la salsa abans de dinar.
Ingredients (5 persones):
- 2 kg
de costelles de porc
- 1 cullerada de mantequilla o margarina
- 5-6 alls picats
- 1 quinto de cervessa
- 2 cullerades de mel
- 4 cullerades de sucre moreno
- 3 cullerades d'orenga
- 4 cullerades de ketchup
- sal i pebre
- 500ml de caldo (es pot utilitzar envasat)
- 4 cullerades de salsa de tomàquet natural triturat
Preparació:
- Pre escalfar el forn a uns 200ºC dalt i baix.
- Salar les costelles i posar a la reixa del forn a mitja alçada. a sota posar la safata del forn amb la cervesa. Així aconsegueixes fer l'efecte d'un forn humit i es van fent les costelles amb l'aroma de la cervesa, quedant aquestes molts tendres i gens seques. Es deixaran una hora aproximadament.
- De mentres prepararem la salsa:
1. En una paella posar la mantega.
2. Posar els alls ben picats. Fregir
3. Afegir els ingredients en ordre i anar remenant:
la mel, el sucre moreno, l'orenga, el ketchup, sal i pebre, el caldo i la salsa de tomàquet.
4. Deixar reduir uns 12'. Quan la salsa és espessa, deixar refredar.
- Pintar les costelles amb un pinzell i deixar coure 15' per una banda. Donar la volta, pintar i fer per l'altre banda.
- Amb la salsa que queda, reduir-la amb el líquid que ha quedat a la safata del forn (cervesa i suc de la cocció de les costelles) i servir en un bol per acompanyar.
- 1 cullerada de mantequilla o margarina
- 5-6 alls picats
- 1 quinto de cervessa
- 2 cullerades de mel
- 4 cullerades de sucre moreno
- 3 cullerades d'orenga
- 4 cullerades de ketchup
- sal i pebre
- 500ml de caldo (es pot utilitzar envasat)
- 4 cullerades de salsa de tomàquet natural triturat
Preparació:
- Pre escalfar el forn a uns 200ºC dalt i baix.
- Salar les costelles i posar a la reixa del forn a mitja alçada. a sota posar la safata del forn amb la cervesa. Així aconsegueixes fer l'efecte d'un forn humit i es van fent les costelles amb l'aroma de la cervesa, quedant aquestes molts tendres i gens seques. Es deixaran una hora aproximadament.
1. En una paella posar la mantega.
3. Afegir els ingredients en ordre i anar remenant:
la mel, el sucre moreno, l'orenga, el ketchup, sal i pebre, el caldo i la salsa de tomàquet.
4. Deixar reduir uns 12'. Quan la salsa és espessa, deixar refredar.
- Pintar les costelles amb un pinzell i deixar coure 15' per una banda. Donar la volta, pintar i fer per l'altre banda.
- Amb la salsa que queda, reduir-la amb el líquid que ha quedat a la safata del forn (cervesa i suc de la cocció de les costelles) i servir en un bol per acompanyar.
Que delicia, en casa les encantan...me quedo con tu propuesta.Besossss
ResponEliminaEstoy segura que os encantaran!
EliminaUna costellada espectacular, i quin color més bonic que tenen després de pintar-les!!! Una abraçada Núria!
ResponEliminaSón molt bones fetes així, a casa triomfen... i les aletes de pollastre també!
ResponEliminaPTNTS
Dolça