dijous, 7 de novembre del 2013

COSTELLES DE PORC AMB SALSA BARBACOA (ESTIL AMERICÀ)




Quan vaig decidir fer aquesta recepta no pensav que tinria tan d'èxit ni que estarien tan exquisites. queden molt tendres, gens seques i amb un gust agredolç... Us les recomano! Pensareu que esteu fent una barbacoa en algun lloc d'Atlanta.....
Jo vaig començar a fer les costelles molt de mati, per poder deixar-les al forn ja fetes i acabar-les al migdia amb la salsa abans de dinar.

Ingredients (5 persones):

- 2 kg 
de costelles de porc
- 1 cullerada de mantequilla o margarina
- 5-6 alls picats
- 1 quinto de cervessa
- 2 cullerades de mel
- 4 cullerades de sucre moreno
- 3 cullerades d'orenga
- 4 cullerades de ketchup
- sal i pebre
- 500ml de caldo (es pot utilitzar envasat)
- 4 cullerades de salsa de tomàquet natural triturat

Preparació:

- Pre escalfar el forn a uns 200ºC dalt i baix. 
- Salar les costelles i posar a la reixa del forn a mitja alçada. a sota posar la safata del forn amb la cervesa. Així aconsegueixes fer l'efecte d'un forn humit i es van fent les costelles amb l'aroma de la cervesa, quedant aquestes molts tendres i gens seques. Es deixaran una hora aproximadament.




- De mentres prepararem la salsa:
1. En una paella posar la mantega.
2. Posar els alls ben picats. Fregir
3. Afegir els ingredients en ordre i anar remenant:
    la mel, el sucre moreno, l'orenga, el ketchup, sal i pebre, el caldo i la salsa de tomàquet.


 







4. Deixar reduir uns 12'. Quan la salsa és espessa, deixar refredar.
- Pintar les costelles amb un pinzell i deixar coure 15' per una banda. Donar la volta, pintar i fer per l'altre banda.



- Amb la salsa que queda, reduir-la amb el líquid que ha quedat a la safata del forn (cervesa i suc de la cocció de les costelles) i servir en un bol per acompanyar.



4 comentaris:

  1. Que delicia, en casa les encantan...me quedo con tu propuesta.Besossss

    ResponElimina
  2. Una costellada espectacular, i quin color més bonic que tenen després de pintar-les!!! Una abraçada Núria!

    ResponElimina
  3. Són molt bones fetes així, a casa triomfen... i les aletes de pollastre també!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina