divendres, 30 d’agost del 2013

CRÊPES



Aquest estiu hem estat a París i els meus fills es van fer un fart de menjar crêpes. Per tant, ja tenim una crepera i en mengen per sopar o esmorzar, amb Nutella o pernil dolç i formatge.
L'origen del crêpe es localitza a la Bretanya francesa i estan fetes de farina, ou i llet fonamentalment.

Recepta per a 4-5 crêpes de tamany gran:

- 2 ous
- 25 gr de sucre
- 100 gr de farina
- 15 gr de mantequilla o margarina
- 250 ml de llet
- un polsim de sal

Preparació:

- Triturar tots els ingredients amb la batedora i deixar reposar a la nevera una estoneta (mínim 30'). El fet de deixar reposar la massa és perquè la llet absorveixi el midó i les proteines de la farina. Així queda uniforme i quedaran millor.







- Un cop reposada la massa, escalfar la crepera ( jo vaig comprar una que va al foc de ferro colat).
- Posar una mica de mantega amb un paper de cuina mateix
- Amb un cullarot posar la quantitat de massa i girar després d'uns dos minuts
- Treure i menjar amb l'acompanyament que vulguis



Les primeres, les vaig fer amb una paella però costa molt donar-li la volta,per això varem comprar la crepera. De totes maneres us poso les fotos èrque veieu també les que vam fer de pernil dolç i formatge.




5 comentaris:

  1. Pues la pinta es tremenda, ya sea en dulce o en salado. Un besote.

    ResponElimina
  2. Són un pecat mortal de necessitat! Comences a menjar-ne i ja no pots parar!

    ResponElimina
  3. En menjaria cada dia... oohhhh quin vici, les crepes! Boníssimes, salades de pernil i formatge!

    ResponElimina