- 500 gr de farina de repostería
- 3 ous
- 100-130 gr d'aigua
- 10 gr de sal
- 100 gr de sucre
- la pell de 1/2 taronja ratllada
- la pell de 1/2 llimona ratllada
- 1/2 cullaradeta de canyella molguda
- 100 gr de mantequilla tallada a daus
- 40 gr de llevat fresc
- 1 ou batut per pintar els brioxets
Preparació:
- Pastar tots els ingedients excepte el llevat i la mantequilla fins que la massa quedi fina i elastica. Afegir la mantequilla freda i a trossos a la meitat del procés i quasi al final, afegir el llevat.
Amb la KA (KitchenAid) està uns 15-20' a velocitat 2 amb les barilles.
- Un cop acabat el procès, fer una bola i posar en un bol pintat amb oli i deixar a la nevera 1 hora, tapat amb paper film.
- Treure de la nevera i fer boles d'uns 100gr aproximadament. Es poden fer més petits si es vol.
Deixar en un un plat i a la nevera 30' tapades amb paper film.
- Quan ha passat el temps, estirar les boles i fer els panets. Posar en la safata de forn amb paper sulfuritzat, pintar amb ou batut i deixar llevar 90'.
-Tornar a pintar amb ou batut i fer uns talls amb unes tisoes mullades en aigua. Posar al forn uns 8' fins que están daurats.
T'han sortit genials, fan una pinta boníssima!! Demà ja me'n menjaria per esmorzar... ^^
ResponEliminaMolts petons!!!
Boníssims!!! Ptons
ResponEliminaGracies!!!!!
ResponEliminaAra mateix me'n menjaria un parell (o tres) amb mantega i pernil dolç!!! Senzillament genials!
ResponEliminaMoltes gracies!! L'esforç va valdre la pena!!!
Elimina