Ingredients:
- 750 gr de taronges ( 3 de grans)
- 1 pastanaga grossa
- 650 gr de sucre
- 1 llimona petita
Preparació:
Amb la thermomix 21
1. Pelar les taronges a poder ser amb un pela-patates per treure la pell lo més fina possible. Deixar les taronges sense la part blanca,per què no amargui massa.
2. Posar en el got, les taronges i les peles juntament amb el sucre, la pastanaga i la llimona pelada.
3.Triturar uns segons a V7 i coure 20' a 100ºC V 1.
4. Un cop acabat el temps, haurà de coure a temperatura Varoma fins aconseguir l'espessor desitjada. Jo l'he deixat coure uns 40' a temperatura Varoma i a V 1
5. Triturar a V7 en funció de si ens agrada trobar o no trossets.
6. Per saber si està al seu punt, es posa una culleradeta en un platet amb aigua. Si no es desfà, és el punt ideal.
7. Introduir en els pots la melmelada calenta deixant un dit fins arribar a dalt. Tapar i posar boca avall per què faci el buit. Si es vol conservar per més temps coure en una olla els pots cap per avall uns 30'. Veure com fer conserves.
Treure quan estan freds.
Ha quedat una mica amarga, però a mi ja m'agrada. Si es vol més dolça posar més sucre. ha quedat força espessa. S'ha de tenir en compte que quan es refreda s'espessa més, però està deliciosa!!!!
taronges de la Carmen |
1.Pelar les taronges a poder ser amb un pela-patates per treure la pell lo més fina possible. Deixar les taronges sense la part blanca,per què no amargui massa. Triturar juntament amb les peles, la llimona i la pastanaga.
2. Posar en una cassola i deixar coure a foc mitjà uns 40-50 minuts, sense deixar de remenar de tant en tant, per què no s'enganxi.
L'envasat i la conservació és el mateix
Avui la he tastat!!!!
ResponEliminaJa només la olor quan obres el potet és increible!!! I el punt d'acidesa m'ha agradat molt!!!
Moltes Gracies ELISA
Ho he fet i em queda una textura que no es com la de la melmelada de taronja que et pots trobar als comerços. Es normal oi? Queda mes granulada i no semitransparent.
ResponEliminaSi es normal!!! Si la volessis mes fina, l'has de triturar mes pero tal hi com dius es perfecte! Aquesta textura granulosa la dona també la pell de taronjami es de les que mes m'agrada!!!
Elimina