Ingredients:
1 ceba tendra
1 porro petit
2 l d'aigua
2-3 fulles de menta fresca(opcional)
oli d'oliva
sal i pebre
4 tall de pernil salat prim
Preparació
Pelar la ceba tendra i tallar a mitges llunes.
Netejar molt bé el porro de sorra, tallant-lo a rodantxes i desestimant la part més verda.
Escalfar en una olla l'oli d'oliva i un cop calent, tirar la ceba i el porro i coure a foc mitjà uns 4 minuts. Afegir els pèsols( congelats o no), aigua i un polsim de sal.
Coure uns 15-20 minuts.
Apagar el foc i reservar un parell de gots del líquid de cocció.
Triturar els pesols conjuntament amb la menta(opcional) fins aconseguir una crema fina. És aconsellablé passar-ho també pel "xino`per eliminar les pallofes.
Si queda molt densa, es pot afegir una mica del líquid que heu reservat.
Per fer el cruixent de pernil

Retirar l'excés d'oli i deixar refredar sobre paper de cuina. Es tornaran cruixents.
Penseu que l'aroma de la menta és fort. Si en voleu posar, probeu primer amb una o dos fulles.
mmmmmm!!! aquest hivern serà un luxe gastronòmic! quines ganes de tastar aquestes sopes i cremes. Així si que m'agrada la tardor...totes apuntades!
ResponEliminahola Nuria,,,me a encantado tu visita ,,gracias,,,me paso a ver tu blog lo veo y entiendo perfectamente,,,el mio lo escribo en castellano por comodidad,,pero soy catalana i del baix Emporda..una abraçada .
ResponElimina