dijous, 8 de març del 2012

COULANTS DE XOCOLATA


 Ingredients (uns 8 motlles):

250 gr de xocolata negra de rajola
50 gr de mantega
50 gr de sucre
30 gr de farina
 6 clares d'ou
2 rovells

Per al farcit:
daus de xocolata negra de rajola

Per als motlles:
mantega a temperatura ambient
farina

Preparació:

S'ha de fer servir motlles que no siguin de vidre o pírex, perquè com s'han de congelar no aguantarien el pas del fred a la calor. Poden ser de silicona o d'aquells de fer flams d'alumni.
Separar les clares del rovells.
Fondre la xocolata al bany Maria (en un casso amb aigua al foc o al microones). Afegir la mantega i els rovells i remenar.
Muntar les clares a punt de neu i afegir el sucre a poca poc.
Barrejar la meitat de les clares amb la xocolata, amb una espàtula de goma o una cullera de dalt a baix. Afegir la resta de les clares i la farina a poc a poc.
Untar els motllos amb la mantega i empolvar de farina. Omplir-los fins la meitat i posar al mig un dau de xocolata d'uns 2 cm. El dau ha de ser d'una sola peça perquè es desfaci millor en servir-lo calent.
Cobrir amb una cullerada més de la preparació però vigilar de deixar al menys 1cm fins arribar a dalt, perquè després no vessi.
Posar al congelador tapats amb paper film perquè no s'assequin.
Escalfar el forn a 220ºC amb l'escalfor de baix i un cop calent, posar els motllos directament del congelador i coure uns 10-15 minuts.
Desemmotllar i servir ràpidament. Es mengen calents.

Es poden acompanyar amb una bola de gelat de vainilla i posar a sobre una mica de sucre glas




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada