És molt important respectar els passos de forma estricte. D'això dependrà l`èxit o el fracàs de l'arròs.
Es compten uns 300-350gr d'arròs per a sushi o japonès per dues persones.
Aquest arròs és molt sensible a la temperatura i l'humitat i té molta quantitat de midó.
primera i última aigua de les rentades |
1.
El
primer pas serà rentar-lo molt bé amb aigua freda perquè tingui més brillantor
i enganxi bé. Posar aigua en un bol i fregar l’arròs, retirar l’aigua i repetir
unes 5 vegades fins que l’aigua que tirem quedi blanca.
Per bullir
l’arròs, l’olla pot ser de qualsevol material
menys fang o porcellana, perquè aguanten molt la calor.
2.
Posar
l’arròs i l’aigua a l’olla, més alta que ample. Aplanar bé i l’aigua ha de sobresurtir
uns 2’5 cm de l’arròs (una falange del dit).
3.
Coure
sense tapar en el foc més gran i a la més alta potència (vitro el 9) i quan
hagi absorbit l’aigua i faci unes bombolles aïllades a la superfície, es passa
al foc més petit i a la potència més baixa (vitro el 1). Tapar i coure uns 25
minuts.
Quan l’arròs està coent no es barreja, ni sacseja perquè evapori l’aigua d’igual manera. Tampoc no es
pot tocar la cassola, durant els 25 minuts següents.
Si s’obre l’olla baixarà la temperatura i marxarà el vapor
4.
Quan
passin els 25 minuts destapem i girem l’arròs de la superfície perquè es cogui
per les dues bandes i l’humitat vagi per tota la cassola
Es
torna a tapar i es deixa coure 10 minuts més
5.
Apagar
i deixar reposar uns 10 minuts sense foc.
Un cop es treu de l’olla s’ha de posar en un recipient que no sigui de metall. Deixar temperar (tebi) i barrejar cullerada a cullerada amb el sushi també amb utensilis que no siguin de metall. Quan l’arròs es pugui tocar amb els dits sense cremar-se estarà a la temperatura adequada per barrejar.
SUSHI
És la barreja de vinagre, aigua i sucre.
- 5 cullerades soperes de vinagre d’arròs 100%
- 3 cullerades soperes de sucre
- 2 cullerades de postra de sal
La barreja es pot fer en una ampolla de vidre o plàstic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada