Aquest tipus de cocció es pot fer indistintament al forn o damunt del foc i per obtenir bons resultats hem de tenir en compte alguns punts, com no omplir en excés el recipient d'aigua, ja que quan comenci a bullir podria esquitxar i sortir. Sempre és millor afegir aigua calenta en el cas que calgués durant el procés de cocció.
.
Amb aquest mètode tradicional es fan postres tradicionals com el púding, el flam i també el paté.És ideal per escalfar elaboracions delicades,fondre xocolata sense por que es cremi i per fer melmelades casolanes
Si, però la pregunta és: l'aigua ha de cobrir tot l'aliment? (jo no tinc recipients tan grans).
ResponEliminaEl bany maria es una forma de coccio on l'aigua no acaba mai de cobrir el recipient, tal i com es veu a la foto.
ResponEliminaDe totes maneres, en les conserves, molts cops parla de bany maria pero cobrint tot el recipient per fer el buit.
Quants minuts al foc?
ResponEliminaBon dia. En principi el temps de cocció ho marca la recepta. Hi ha conserves que necessiten uns 30minuts, pastissos que poden ser de 45 a 1 hora. Pero sempre feu cas de la recepta
EliminaBona tarda,
ResponEliminaestic fent un pastis d pollastre al bany maria.No se quanta estona ha d.estar
Bona tarda. En principi el temps de coccio el marca la recepta. Pot ser 30' o 45' en funció del pastis. Per comprovar-ho punxa'l com els pastissos dolços. Quan esta fet sortirà net!
EliminaEl forn, per fer un pastís a quina temperatura? He d'encendre a dalt i a baix?
ResponEliminaSi tens opcio ventilador es posa per fer dolços, sino dalt i baix pre escalfat 180-200 graus. Despres a mitja coccio si es fa massa de dalt es tapa amb un pastis d'alumini
ResponElimina