Abans de coure les mongetes, cal rehidratar-les prèviament. Per això, cal submergir-les en un recipient amb abundant aigua freda i deixar-les en remull durant aproximadament 12 hores. L'aigua de remull s’ha d’escórrer i renovar-se per la cocció, que ha de començar amb l'aigua freda (mai afegir les mongetes en aigua bullint).
S'afegeix una quantitat d'aigua,fins uns 6 centímetres per sobre de les mongetes. No convé afegir la sal fins que la cocció hagi finalitzat, ja que en cas contrari poden perdre la seva cremositat característica.
El temps de cocció oscil·la · la entre 1 i 3 hores segons la varietat.
En l’olla a pressió s'estalvia temps. Un altre preparat disponible al mercat són les mongetes
precuinades i deshidratades. Es posen les mongetes en remull durant 8 hores aproximadament
i es couen durant 20 minuts i finalment es deshidraten. D'aquesta manera s'obté un producte
precuinat de qualitat uniforme. Per al seu consum únicament són necessaris
aproximadament 30 minuts de cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada