8 trossos de bacallà dessalat
Farina
Oli d’oliva
ou
pinyons (opcional)
Per la salsa de nyores: 6 nyores, 1 porro,1/2 kg de tomàquets madurs
Per la mousselina: 2 alls, 2 ous, oli, sal i pebre i 200cl de nata líquida
Preparació:
Enfarinar el bacallà i fregir-lo amb força oli calent, primer pel lloc que no té pell. Reservar.
Fer la salsa de nyores:
Remullar les nyores un cop ofertes amb aigua freda uns 30 minuts. Escalfar oli en una paella i fregir les nyores escorregudes. Deixar refredar i treure la carn amb una cullereta.
Rentar i tallar el porro molt fi. Escaldar els tomàquets en aigua bullint per treure la pell i les llavors i tallar a daus.
Fer el porro amb poc li i quan comenci a agafar color, afegir el tomàquet i la carn de les nyores. Deixar coure tot junt uns 10 minuts. Salpebrar, passar per la batedora i pel “xino”
Fer la mousselina:.La manera real de fer-la és muntant els rovells al bany maria i anar afegint oli a poc a poc fins que quedi lligat. Afegir al final la nata líquida reduïda a la meitat i els alls picats.
Una elaboració senzilla seria fer una maionesa amb all i afegir les clares muntades a punt de neu o nata líquida muntada. Queda igual de bé!!!!
Muntatge:
Posar en una safata de forn la salsa de nyores, el bacallà a sobre i napar amb la mousselina d’all. Posar pinyons (opcional) i gratinar al forn pre-calentat a 180 graus dalt i baix uns 10-15 minuts.
En el moment de gratinar, sols 2-3 minuts
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada