Ingredients 8 persones:
Jo vaig comptar 2 rodanxes de rap mitjanes per cap i 2 o 3 més per repetir
3 gambes grosses per cap i també 2 o 3 més per repetir
2 cebes mitjanes,
2 o 3 pastanagues
4 o 5 tomàquets
1 raig de conyac
un gotet de vi blanc
Posar oli en una cassola i sofregir la ceba i la pastanaga tallades finetes. Enrossir una mica i afegir les gambes. Fregir-les i tirar el conyac; flamejar i quan s’apagui la flama treure les gambes.
Es treu el cap de totes les gambes i es xafen en el morter. Es tiren tots els caps a la cassola, s’afegeix el vi blanc i es deixa reduir una mica. Acte seguit, tirar els tomàquets tallats a trossos, coure una mica i salar.
Posar el rap a la cassola. Es deixa coure 15 minuts, donant-li la volta a mitja cocció.
Ara bé la feina! Treure el rap de la cassola amb unes pinces de pala o espàtula per que no es trenqui i passar tota la salsa pel xino, per que no quedi cap pellofa. Tornar a posar a la cassola i espessar amb una mica de mantequilla barrejada amb farina (posar meitat i meitat i es barreja amb una forquilla fins que quedi pomada). Afegir a la salsa que estarà calenta. Es barreja amb un batedor per que no quedin grumolls.
Es pot fer tantes vegades com es vulgui fins que et quedi la salsa espessa al teu gust
Es posa el rap i les gambes i ja està llest!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada