diumenge, 5 de març del 2017

EMPANADA GALLEGA DE TONYINA

La primera, que no l'última empanada gallega que faré. Ha quedat deliciosa gràcies a la recepta de
http://www.lasrecetasdemj.com/. amb algunes variants.  La MJ  feia la massa ella mateixa i jo he utilitzat massa per a empanades de la marca Buitoni i tonyina en lloc de bonitol.
I ara la recepta!

Ingredients:

Pel farcit:

- 400 gr de tonyina en oli d'oliva de bona qualitat
- 2 cebes
- 6 tomàquets pera
- 1/ 2 pebrot vermell
- 2 ous durs
- oli d'oliva per fer el sofregit (unes dues cullerades)
- un polsim de sucre

- 2 làmines de massa per empanades marca Buitoni
- 1 ou per pintar

Preparació:

- Escòrrer la tonyina i coure els ous. Reservar





















- Tallar les cebes en juliana i una mica de sal i  potxar en una paella amb poc oli i foc baix fins que quedi transparent. Amb paciència!



- Quan la ceba està fet incorporem el pebrot tallat petit i sofregim 5' més


- Després hi afegim els tomàquets pelats i sense llavors, tallats petits. Salar i sofregir uns 15-20' més o menys. Afegir una mica de sucre per treure l'acidesa del tomàquet







- Un cop fet el sofregit, apagar el foc i incorporar la tonyina i els ous picats. Remoure i deixar refredar en un colador perque deixi anar l'oli.
És important que el farcit estigui fred quan es posi sobre la massa. De mentres pre escalfar el forn dalt i baix a uns 200ºC


- Estirar la massa en la safata que anirà al forn ,amb paper de forn a sota perque no s'enganxi. Posar el farcit i tapar amb l'altre làmina.
Fer un forat al mig perque surti l'escalfor i pintar amb ou batut.
Tancar els cantons de l'empanada i posar al forn de 25' a 40'
A mitja cocció tapar amb un paper d'alumini perque no es cremi.




Un cop feta deixar refredar i menjar a temperatura ambient. Es pot conservar a la nevera tapada amb paper film i treure una estona abans de menjar-la


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada