diumenge, 2 de febrer de 2014

PA DE PESSIC DE IOGURT I TARONJA


Aquesta recepta (un pel adaptada),és d'un dels últims blogs que he incorporat a la meva llista de preferits. Es diu DeNIKAtessen. No deixeu de visitar-lo.

Amb aquestes quantitats surt un plumcake.Veureu, que les mesures son americanes amb cups (tasses), culleres(tablespoon) i culleradetes (teaspoon), indispensable avui dia per poder fer receptes americanes. mireu l'entrada MESURES AMERICANES: CUPS, TABLESPOON I TEASPOON que tinc referent a aixó i si les voleu comprar us estalviareu de pesar; i a més son barates.

Ingredients:

- 1 i1/2 cup de farina (uns 200gr)
- 2 teaspoon de llevat tipus Royal (uns 10gr)
- 1/4 teaspoon de sal
- 1/2 cup de iogurt grec (120ml)
- 1 cup de sucre (200 gr)
- 3 ous
- 1 tablespoon de pell de taronja ratllada (equival a una taronja mitjana)
- 1/2 cup de Cointreau(opcional). Jo no li vaig posar.


Preparació:


- Pre escalfar el forn a uns 175ºC dalt i baix.
- Tamitzar la farina, el llevat i la sal. Reservar.


 - En el bol on batreu la massa, barrejar el sucre i la pell ratllada de la taronja.Mireu de no agafar mai la part blanca que amarga.
 Fregar amb les mans fins que la pell deixi anar els olis i el sucre quedi humit.
- Afegir els ous i batre fins que quedi una barreja blanquinosa.
- Afegir el iogurt i el licor (si es vol posar) i batre fins que quedi homogeni.
 - Anar incorporant l'oli de mica en mica sense deixar de batre fins que quedi ben lligat.
- Per últim afegir la farina en tres vegades per tal que quedi una pasta homogènia.

- Untar un motllo de plumcake amb margarina o amb spray antiadherent, abocar i posar al forn uns 45'. Aneu controlant amb un puntxó i que no es cremi de dalt. Si de cas, ho tapeu amb un paper d'alumini.

- TReure el motllo del forn i deixar refredar abans de desmotllar.

1 comentari:

  1. Quina monada de mesura de cups que fas servir...m'apunto la recepta per fer-lo! I també aquest nou bloc que has descobert! Petons!

    ResponElimina