diumenge, 26 de gener del 2014

COCA DE FORNER (recepta Xavier Barriga)





Un cop més, seguir una de les receptes d'en Xavier Barriga et don l'èxit assegurat. Una  coca que em remonta a la meva infantesa de quan l'anavem a comprar al forn de Can Padró ak carrer Sagrera. Aquell gust a sucre i lleugerament anisat us portarà a recordar petits-grans moment i a no oblidar com en són d'importants!

Ingredients (per a 4 coques):

- 500 gr de farina de força
- 10 gr de llevat fresc
- 10 gr de sal
- 280 gr d'aigua
- 25 gr d'oli doliva

Per posar per sobre la coca:
- oli d'oliva
-anis
-pinyons (opcional)
- sucre

Preparació

- Pesar i amassar bé tots els ingredients de la coca. Jo ho he fet amb la KA amb l'accessori de ganxo fins que quedi una massa elàstica.


- Posar la massa en un bol pinzellat amb una mica d'oli i deixar llevar fins que dobli de volum. Tapar amb paper fils untat també amb oli perquè no s'engantxi la masssa al pujar. Dependrà de l'escalfor de la cuina el que tardi. No tingueu pressa.Poden ser unes 2 hores.



- Un cop  ha llevat, dividir la massa en dues meitats i fer a cada peça  dos plecs de la punta cap al centre i l'últim sobre si mateix, per a que quedi tancat com un llibre. Tapar amb un drap de cotó o paper film. Deixar reposar fins que torni a pujar (1 o 2 hores)




- Pre escalfar el forn dalt i baic a 200ºC.
- Un cop han llevat els hi donem forma de coca, estirant la massa



 - Les pinzellem amb oli i després amb anis. Posem força sucre per sobre i acabem amb un rajoli d'oli. Aquest cop sense pinzell per no emportar-nos el sucre.
Posar al forn uns 15- 20'. Com sempre dependra del forn. Mireu que estiguin daurades.
A dues de les coques els hi vaig posar una mica de xicolata negre dins abans de posar al forn i tenen el gust de coca amb xocolata!!!





 Perquè no s'assequin masssa d'un dia per l'altre, un cop fredes les podeu embolicar individualment amb paper film, però no duraran massa no patiu!

6 comentaris:

  1. si segueixis així hauré de tancar l'ordinador!!! No hi ha dret, quin munt de coses booooones ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Je je no et pensis que les faig totes a l'hora, però quan les passo si que les faig a la vegada!!!!

      Elimina
  2. La millor coca del món mundial! Estic segura que a casa no caldria embolicar-les per l'endemà, perquè s'esfumarien sense ni tan sols estar fredes!

    ResponElimina
  3. Ahir la vaig fer. Com a prova amb la mitad dels ingredients i com q no tenia anis sense. Tot i així va quedar bonissima pel q la tornaré a fer ben anissada.

    ResponElimina
  4. El primer cop que en faig i gràcies a la teva recepta ha quedat boníssima, gràcies!

    ResponElimina