diumenge, 21 d’octubre de 2012

AMANIDA CÉSAR

Després de molt buscar, aquesta és la recepta que mes m'agrada de salsa César. La del chef José Andrés.

Ingredients( 2-3 persones):

- 10- 12 fulles d'enciam
- 1 petxuga de pollastre cuïta
- croutons o trossets de pa torrat ja comprats
- Formatge parmesà


Per la salsa:

- 120 gr de formatge parmesà ratllat
- 1 ou
- 1 cullerada de suc de llimona
- 6 anxoves
- 2 culleradetes de café de salsa Perrins
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- 1 gra d'all petit
- sal i pebre
- unes gotes de vinagre
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- 1-2 cullerades d'aigua

Preparació:

- Rentar l'enciam i escòrre'l. Posar en un bol.


- Preparar la salsa:
Comencem amb l'oli, l'ou, l'all, les anxoves, el vinagre, la salsa Perrins, la mostassa, el suc de llimona i el pebre. (No tireu l'oli de les anxoves ni tampoc la sal fins veure lo salada que quedarà amb el parmesà i les anxoves.).
Afegir el parmesà i batre fins que quedi una salsa espessa. Rebaixar-la amb unes cullertades d'aigua i seguim batent. Ha de quedar com una maionesa clara. Rectificar de sal si és necessari.

Per muntar l'amanida:
Posar l'enciam en un bol. A sobre el pollastre tallat a daus i el pa torrat. Després la salsa i més parmesà.
Per guarnir es poden posar anxoves

Mireu la recepta de com fer croutons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada