dimarts, 18 de setembre del 2012

CANELONS D'ESPINACS I RICOTTA

Ingredients(4 persones):

- mantequilla per untar la safata

pecorino
- 12 tubs de canelons d'uns 7'5 cm cadascú (hi ha de la casa Barilla)
- sal i pebre

Pel farcit:
- 150 gr d'espinacs descongelats i escorreguts
- 125 gr de ricotta (és un formatge de tipus fresc)
- 1 ou
- 3 cullerades de pecorino ratllat (formatge d'ovella)
- un polsim de nou moscada acabada de ratllar

Per la salsa de formatge:
- 25 gr de mantequilla
- 2 cullerades de farina
- 600 ml de llet calenta
- 85 gr de gruyer ratllat

Preparació:

Escalfar el forn a 180ºC i untar una safata de forn amb la mantega fosa.
Preparar els canelons segons indiqui la caixa.
Pel farcit, triturar els espinacs i el ricotta. Afegir l'ou i el pecorino i triturar fins que quedi una pasta suau. Afegir nou moscada i salpebrar al gust.
Serà més fàcil omplir els canelons si es posa la pasta en una mànega pastissera i es van omplint amb molta cura.
Disposar els canelons a la safata.
Fer la salsa de formatge. Es fa la beixamel i s'afegeix el gruyer al final. Salpebrar.
Tirar la salsa per sobre dels canelons. Tapar la safata amb paper d'alumini i posar al forn, entre 20 i 25'.

De fet, aquests canelons no han de quedar gratinats (per això es tapen), però, com sempre, al "gust del consumidor"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada