dissabte, 7 de març del 2015
COOKIES XOCOLATA "TOLL HOUSE "
Aquesta recepta es de "El rincón de Bea" i són les cookies originals tal i com les va fer la Ruth Wakefield cap els anys 30.
De totes les receptes que he fet, aquestes son les més delicioses, cruixents i toves per dins,,,, les millors!
Ingredients: (25-30 cookies)
- 300 gr de farina de tot ús.
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1 culleradeta de sal
- 250 gr de mantega
- 150 gr de sucre blanc
- 150 gr de sucre moreno
- 2 ous grans
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 340 gr de gotes de xocolata
- 100 gr de nous picades (opcional)
Preparació:
- En un bol tamitzar la farina, la sal i el bicarbonat i reservar.
- Batre la mantega i els dos tipus de sucre fins obtenir una barreja cremosa.
- Afegir els ous un a un. Batre bé abans d'incorporar el següent ou.
- Incorporar la farina en dues vegades.
- Barrejar la massa amb les gotes de xocolata i les nous (si es posen), a mà o amb una espàtula.
- Deixar a l anevera un mínim de 12 hores.
- Pre escalfar el forn a 190ºC.
- Amb una cullera de gelat o amb una cullera de sopa, agafar la mateixa quantitat de massa i anar fent boles. Posar en una safat de forn amb paper sulfuritzat.
Poseu-les separades perque la massa s'xpandeix i sino s'enganxarien.
- Fornejar uns 8-10'. Deixar reposar a la safata un parell de minuts abans de treure-les i les poseu a refredar en una reixeta.
Observacions:
- Penseu que el temps de fornejat dependrà del tamant de les cookies i de si us agraden més o menys cruixents.
- Com més temps reposin, millor queden, Jo les vaig deixar tota la nit.
- Un cop fetes les boles es poden congelar, primer en una safata perque no perdin la forma) i després posar en una bossa. En el moment de fer, deixar uns 30' a temperatura ambient i fornejar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Si ho dieu tu i la Bea, segur que són les millors!!! Petonarros!
ResponEliminaSon delicioses, de veritat!!! Ja m'ho diràs!
Elimina