diumenge, 28 d’abril del 2013

MELINDROS



Els melindros els van inventar a finals del segle XV a la cort del Duc de Saboia, amb motiu d'una visita d'un rei de França. Els melindros, que són coneguts a Itàlia com savoiardi, es fan servir per a elaborar el tiramisú.

El nom català melindro ve del castellà «melindre», amb el mateix significat, probablement alteració del francès antic «Melide», segurament del llatí «Melite», illa de Malta, interpretat popularment com un derivat del llatí «mel».

Tradicionalment els melindros són un ingredient ideal a la xocolatada. Es mengen ficant-los en la tassa amb tal de sucar la xocolata desfeta

Ingredients (per uns 20-25 melindros segons tamany):

- 3 ous mitjans
- 90 gr de sucre
- 75 gr de farina fluixa
- un polsim de sal
- 6 gr d'impulsor tipus Royal (una culleradeta de café aprox.)
- sucre glas per tirar per sobre

Preparació:

- Escalfar el forn dalt i baix a 200ºC sense aire.



- Separar les clares dels rovells.
- Muntar les clares amb la sal fins que estiguin fermes.













- En un altre bol batre els rovells amb el sucre fins que blanquegin. Afegir la farina amb l'impulsor i barrejar amb molt de compte.




- Al final i afegim les clares muntades a punt de neu amb una espátula de dalt a baix.
- Folrar les safates de forn amb paper sulfuritzat i amb una mànega pastissera fer tires d'uns 3 cm d'amplada.














- Tirar el sucre glas just abans de posar al forn.
- Coure uns 10-12' fins que estiguin daurats . Treure amb una espátula amb molt de compte.












- Un cop freds guardar en una llauna.





 
 


2 comentaris:

  1. Qué preciosos que t'han quedat! És una de les meves assignatures pendents! No n'he fet mai, i l'altre dia vam fer xocolata, en vam comprar a la fleca, i eren més secs que la moixama!!! O sigui que és urgent que m'hi posi! Provaré la teva recepta perquè t'han quedat espectaculars!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Monica!!! La veritat es que feia temps que volia fer-ne!!! Son molt fàcils i queden molt bons! Potser la propera vegada hi posi una mica mes de sucre.
      Ja em diras que opines!!!!
      Ptons

      Elimina