dissabte, 1 de desembre del 2012

MELMELADA DE TOMÀQUET


Per fí la he fet! en tenia moltes ganes i el resultat ha estat excelent pel meu gust de dolçor i textura!!!

Ingredients:

- 2 kg de tomàquets madurs
- 1 kg i 1/2 de sucre
- El suc d'una llimona
- 2 claus d'olor

Preparació:

- Posar aigua a bullir.
- Fer un tall en forma de creu a cada tomàquet.
- Escaldar els tomàquets uns 30'' i posar-los en aigua freda. Si no caben tots a l'olla es poden fer en tandes.
- Pelar els tomàquets i treure les llavors. Reservar si és possible en la mateixa cassola que després anirà al foc.
- Un cop pelats i trossejats els tomàquets, posar el sucre, el suc de llimona i els dos claus d'olor. Deixar reposar un mínim de mitja hora. El sucre esbarreja amb el suc del tomàquet i es va fent un xarop.

- Posar a coure a foc mitjà i anar remenant, vigilant que no s'engantxi. A partir dels 40' aproximadament, treure els claus i triturar fins que quedi la consistència que us agradi.
- Tornar a posar al foc fins aconseguir la textura desitjada (més o menys espessa). Jo he estat 1 hora i 20' aprox.
- Es pot mirar la textura de la melmelada posant una mica en un plat amb aigua. Està al punt, quan queda sòlida. Penseu que quan es refedi sempre queda més espessa.







- Omplir els pots ja esterilitzats amb la melmelada calenta, tapar i cap per avall bullir en una cassola per fer el buit.

Amb aquestes quantitats han sortit uns 12 potets mitjants de melmelada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada