dilluns, 23 de juliol del 2012

QUE ÉS UN CHUTNEY?


 El chutney és un condiment que es fa servir especialment a la cuina dels països del sud d’Àsia que normalment conté espècies i una barreja de verdures. Els anglesos, diuen que és un menjar típic de l'època colonial però segurament el van aprendre dels indis, li van donar nom i el van fer seu.

El chutney admet qualsevol tipus de verdura i fruita amb vinagre i sucre  cuits fins a la reducció.

Hi ha de molts tipus ja que es poden fer múltiples combinacions de verdures i espècies.

Les espècies més utilitzades són: mostassa (grans picats), clau, canyella, gingebre en pols, i curri en pols.El bitxo no pot faltar tampoc en l'elaboració d'un bon chutney

Per a una bona conservació

Un cop preparat el Chutney la veritat és que aguanta molts dies (el vinagre i el sucre fan de conservants naturals) però si volem que ens aguanti molts mesos l'ideal és fer la conserva.
 Omplim els pots de vidre fins a d'alt, els posem  en una cassola amb aigua fins la meitat del pot, i ho fem bullir a foc lent uns 40 minuts. Perquè no es donin cops, es pot posar un drap de cuina entre ells.Apaguem el foc i deixem que es refredi en la mateixa cassola perquè no exploti.
Abans, però, no oblideu esterilitzar els pots. Ho explico en com fer conserves. No us ho perdeu, perque és molt entretingut i divertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada