Ingredients (4 - 6 persones):
700 gr de patates
400 ml de nata
1 escalunya o ceba
50 ml de llet
una mica de nou moscada (opcional)
sal i pebre
Preparació:
Pelar i picar l'escalunya fina.
Barrejar la nata amb la sal i el pebre.
Saltejar l'escalunya amb la mantega. Afegir la nata i la llet i bullir. Salpebrar i afegir una mica de nou moscada.
Untar una safata de forn amb mantega i posar les patates per capes. Tirar per sobre la nata i la llet.
Posar al forn uns 45 minuts fins que les patates estiguin fetes.
Si es vol, al final es pot posar formatge ratllat i gratinar.
Si es talla en porcions o amb un cèrcol pastisser, pot servir de guarnició.
Variants
- Es pot afegir porro tallat a la juliana saltejat, entre les capes de les patates.
- Afegir gorgonzola i formatge blau entre les capes de les patates.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada