dissabte, 3 de març de 2012

GUACAMOLE AMB NACHOS


La base del guacamole és l'alvocat i alguns ingredients poden variar. És important la llimona o llima per evitar l'oxidació de la crema.
Es pot afegir coriandre (cilantro) o julivert, all, chiles... al gust de cadascú.
Així és com la faig jo.

Ingredients (per a 6 persones):

3 alvocats
2 tomàquets madurs no massa grans
coriandre fresc
1 llimona
4 cullerades de ceba picada
1 bossa de nachos de 250 gr
sal

Preparació:

Escaldar els tomàquets per poder-los pelar bé.
Es fa una creu a la part de dalt dels tomàquets i es posen en aigua bullint. Quan torna a arrencar el bull, es deixen uns 10 segons, es treuen i un cop freds (es poden refredar amb aigua i gel) pelar i picar a daus petits.
Picar les fulles del coriandre molt finetes (jo no he posat coriandre quan l'he fet i m'ha quedat molt bo)
Pelar i picar les cebes.
Exprèmer la llimona i colar el suc.
Tallar els alvocats per la meitat, treure l'òs i amb una cullera, la carn. Posar en un recipient i xafar amb ajuda d'un batedor de varetes o forquilla fins que quedi una pasta sense grumolls. Després afegir el tomàquet, la ceba i el coriandre. Incorporar el suc de llimona i una mica de sal.
Servir el guacamole en un bol amb els nachos a part.

Es pot acompanyar també de bastonets de diferents verdures ( pastanagues, àpit, pebro...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada